Eten en drinken Francis Ramirez  

Welke Pastasaus voor de Italiaanse Pasta?

Welke Pastasaus voor de Italiaanse Pasta?

De laatste jaren krijg ik de vraag wat de betere pastasaus is voor de Italiaanse pasta. Dit is een van die kookvragen waar ik een beetje moeite mee heb om te beantwoorden, omdat alle pastasauzen eigenlijk gewoon van één soort voedsel zijn gemaakt, en dit is de plant die tomaat wordt genoemd. Tomaat is een van de meest populaire voedingsmiddelen in Italië en ze gebruiken het in het hele land, vooral hun pasta's op basis van tomaten. Het is ook het goedkoopste voedsel dat je in Italië kunt vinden, dus het spreekt voor zich dat de Italianen er meer van gebruiken dan wie dan ook. Dus, wat is de beste Italiaanse pastasaus? Pure tomaat met basilicum of Arrabbiata natuurlijk.

De basisingrediënten voor elke soort Italiaanse pastasaus zijn eieren, tomaten, kruiden, olijfolie, zout en peper saus ingewikkeld Pasta saus. Je kunt ervoor kiezen om je eigen pastasaus te maken met verschillende kruiden en specerijen zoals oregano, rozemarijn, knoflook of zelfs cayennepeper, om er maar een paar te noemen. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon te gaan voor een traditionele, authentieke Italiaanse saus op basis van tomaten, maar zelfs dan kun je het veranderen door andere ingrediënten te gebruiken die de smaak van de pure tomatensaus aanvullen. Als je geen grote fan bent van tomaten, zijn bruine bonen, uien en paprika's misschien een goede keuze voor jou, of broccoli, bloemkool en spinazie in plaats van spinazie.

Als je niet al te veel geeft om de smaak van tomaten, kun je altijd kippenbouillon als vervanging gebruiken. Ik gebruik meestal kippenbouillon, zodat ik er later niet naar hoef te kijken om het te vervangen. Als je echt avontuurlijk bent en een totaal andere smaak wilt, kun je een penne of fettuccine gebruiken als basis voor je saus. Penne is een dun stuk brooddeeg dat wordt gebakken en het is meestal dikker dan de meeste pastavellen. Voor een klassieke Toscaanse smaak raad ik aan om tomatenpuree, olijfolie, salie, knoflook, rozemarijn en oregano te gebruiken. Je kunt ook verschillende kruiden en specerijen aan de mix toevoegen, zoals basilicum, peterselie en oregano om je pasta een extra pit en diepte te geven.

Informatie over dit onderwerp: https://novusventus.shop/nl/