Eten en drinken Francis Ramirez  

Wat zijn Kievitbonen?

wat zijn kievitsbonen?

Wat zijn Kievitbonen?

Als je ooit een kievitsvliegtuig hebt gezien, of zelfs een eenvoudig elektrisch model, dan zou je een idee hebben wat valledelsole.nl zijn. De reden dat ik dit weet, is omdat ik ooit zelf een van deze vliegtuigen heb gehad en het bijna twee decennia heb gebruikt. In die jaren gebruikte ik het elke dag van mijn leven, dag na dag. Zoals je zou verwachten, heeft mijn verhaal een beetje te maken met waar je ze voor gebruikt.

Zie je, de reden dat ik de term "wat zijn kievitsbonen" gebruikte, is omdat ik ze in combinatie met de vleugel gebruikte. Dit was toen ik mijn eigen persoonlijke vlieghobby aan het ontwikkelen was, en ik had toen behoorlijk wat vaardigheden ontwikkeld. Destijds besloot ik hetzelfde type brandstof te gebruiken dat mijn elektrische model aandrijft, maar in plaats van de olie te gebruiken, ging ik een hydraulisch systeem gebruiken. Ik zou het vliegtuig de lucht in lanceren en de hydraulische pomp gebruiken om de vleugel naar voren te "knallen", en daarbij; het zou lift creëren, waardoor het vliegtuig veel lichter zou kunnen vliegen dan wanneer ik de standaard brandstof zou gebruiken die op de vleugel kwam.

Na vele jaren deze manier van tillen te hebben gebruikt, kreeg ik wat problemen met het systeem en moest ik het uiteindelijk vervangen. Wat ik ontdekte was dat de hydraulische pompen eigenlijk niet erg efficiënt zijn en behoorlijk wat batterijvermogen verbruiken om te werken. Ik besloot dat ik met mijn modelvliegtuigen wilde blijven vliegen, maar ik wilde het geld niet uitgeven aan het kopen van een dure elektromotor, dus ging ik op zoek naar iets dat als vervanging kon worden gebruikt. Uiteindelijk kwam ik kievitsbonen tegen en ik kan eerlijk zeggen dat ze het meest waardevolle zijn dat ik ooit in mijn leven heb gekocht – gewoon vanwege hun bruikbaarheid.

Voor meer informatie zie: valledelsole.nl