water filteren
Hygiene Francis Ramirez  

Soorten Water Filtratie Systemen

Een water filteren verwijdert de onzuiverheden van het water door het verminderen van de verontreiniging door middel van een fysieke barrière, een ionische proces, een mechanische procedure, of een biochemisch proces. Er zijn drie hoofdcategorieën van filters en ze zijn submicron filtratie, sub micron luchtkoolfilter, sub micron geactiveerd granulaire kool filter, en carbon block water filter.

Submicron-filtratie wordt gebruikt om water te verontreinigen voordat het wordt gedronken of gekookt. Sub-micron filtratie verwijdert de meeste vormen van onzuiverheden uit water, waardoor het ideaal is voor residentieel gebruik. Het submicronfilter maakt gebruik van een microscopisch gaas dat deeltjes in het water opvangt, waardoor gefilterd water erdoorheen kan. Het filter is gemaakt van een blok koolstof of ander materiaal, meestal aluminium, met gaten aan de zijkanten van het glas of plastic. De gaten laten het water door en reinigen het water voor consumptie.

Een ander type waterfiltratie is een submicron actief koolfilter, dat ervoor zorgt dat water geen schadelijke bacteriën bevat die bij inname schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Dit type filter wordt veel gebruikt in restaurants en huizen met huisdieren. Het water dat door de submicron actieve kool stroomt, wordt gechloreerd om alle bacteriën in het water te doden en ervoor te zorgen dat alle gifstoffen door de filtratie worden geleid.

Micro-filter filtering van het water, is een andere veel voorkomende vorm van filtering systeem voor de reiniging van water voor industrieel gebruik.

Deze systemen worden gebruikt voor het bedienen en regelen van de stroming van het water door de filters van het apparaat. Het water wordt vervolgens losgelaten in een container met de hulp van de klep. Dit type filter is het meest geschikt voor industriële toepassingen waar sprake is van intensief gebruik van het water.

Chemische filter verwijdert de meeste van de verontreinigende stoffen die aanwezig zijn in het water door gebruik te maken van chemische verbindingen, zoals een agent filteren. Chemische stoffen zoals chloor en sulfaten worden gebruikt om te doden bacteriën en micro-organismen. De meeste chemische stoffen komen in een vorm van granulaat blokkeren of carbon blok dat wordt vervolgens gecomprimeerd en geplaatst in een buis. Water wordt vervolgens gedwongen in de buizen door middel van een filtratie media. Deze types van filters kunt ook filteren van water uit een verscheidenheid van bronnen en ze zijn voorzien van water, riolering en stedelijk water.

Alle water filtratie systemen hebben niet alle dezelfde kenmerken. Elk heeft verschillende manieren waarop het werkt. Het is aan u om te kiezen die past bij uw behoeften en helpen u genieten van het zuiverste water mogelijk.

Klik hier voor meer informatie Vrijnatuurlijk.nl