chiptuning
General Francis Ramirez  

Hoe wordt chiptuning gedaan?

Wat is chip-tuning? Hoe kan iemand zijn voertuig verbeteren zonder het volledige motorcontrolesysteem te veranderen? Waarom zou iemand zijn voertuig wijzigen? Dit zijn slechts een paar vragen die gemakkelijk kunnen worden beantwoord. Het doel van chiptuning is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare chip alleen lees / schrijf geheugenchip in het elektronische besturingssysteem van een voertuig, typisch een auto of een ander soortgelijk voertuig om optimale prestaties te bereiken, of het nu beter is met een betere brandstofefficiëntie met lagere emissies, Dit artikel bespreekt de voordelen van het wijzigen van een bestaand motorcontrolesysteem en waarom sommige mensen ervoor kiezen om dit te doen in plaats van het te vervangen.

 

Er zijn veel voordelen van het doen van chip-afstemming op een bestaand voertuig. De meeste van deze voordelen hebben betrekking op de toegevoegde kracht die wordt verschaft door een extra belasting op de motor te hebben. De extra belasting zal de motor in staat stellen effectiever te laten werken dan het kan worden geladen met extra belasting.

Deze extra belasting kan afkomstig zijn uit andere delen van het voertuig, zoals het ophangsysteem, de suspensiebus, de motor, enz …

 

Een van de belangrijkste voordelen voor het hebben van een chip-afstemproces dat wordt gedaan aan een motorbesturingseenheid is de toegevoegde kracht die is opgedaan. De meeste autofabrikanten hebben zeer strenge specificaties voor de maximale bruikbare paardenkower toegestaan voor een bepaald merk / model van het voertuig. Om al deze strenge regelgeving door te geven, hebben veel fabrikanten kilometerreinen ingesteld die moeten worden gehandhaafd om aan deze maxima te voldoen. Wanneer een persoon het door de fabrikant gespecificeerde kilometerbereik overschrijdt en de maximaal toegestane paardenkracht overschrijden, kunnen ze stijve boetes ontvangen door hun fabrikant.

 

Een ander voordeel voor het doen van de installatie is de brandstofverbeteringen die kunnen worden bereikt door bepaalde componenten van de elektronische besturingseenheden te wijzigen. Timing en stabiliteit zijn een belangrijke factor in het hoge brandstofverbruik van vele vrachtwagens en auto’s. Door het versnellen van het proces van het besturen van de timing van de hoeveelheid verbruikt brandstof kan worden verminderd. Sommige fabrikanten hebben eigenlijk chiptuning-apparaten ontworpen die de noodzaak van het gebruik van een externe brandstofbron elimineren om de maximale hoeveelheid brandstof voor het voertuig te creëren om op de optimale prestatieniveaus te werken.

 

Tegenwoordig besluiten veel individuen hun eigen voertuigafstemming te doen.

Ze kunnen een complete chip kopen van een gerenommeerde distributeur. Zodra de chip is geïnstalleerd, hoeft het individu zich geen zorgen te maken over het doen van het zelf. Alle planning en werk zijn al gedaan voor het voertuig volgens de dealer of de fabrikant.

 

Chip Tuning is geen nieuw concept. In feite denken er dat het concept mogelijk is ontstaan met de oude Chinezen. Velen denken dat het concept een manier was om te voorkomen dat de harmonie van de Yin en Yang-energie in het universum bestaat. Het probleem met het oplossen is dat het erg moeilijk is om handmatig te doen en dus hebben de meeste automotive-restaurateurs en auto-technici besloten om dit probleem op te lossen met behulp van elektronische middelen.

Klik hier voor meer informatiehttps://www.chipperformance.nl/