gezondheid Francis Ramirez  

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Veel mensen vragen zich af, hoe kan ik een ketogeen dieet gebruiken? Dit type dieet is niet nieuw; in feite gebruiken duizenden mensen ketonen al vele jaren om af te vallen. Het bestaat al heel lang omdat het werkt en het is veilig.

Het keto-dieet is gebaseerd op een natuurlijk proces waarbij je lichaam vet verbrandt in plaats van koolhydraten. Het keto-dieet omvat het eten van gezonde vetten, zoals die in sommige soorten noten en zaden, gezonde eiwitten zoals die in tofu en gezonde koolhydraten, zoals die in volle granen. Door al deze gezonde voedingsmiddelen te gebruiken, verbrand je meer vet dan je binnenkrijgt, waardoor je je gezond en voldaan voelt. Studies hebben aangetoond dat dit specifieke koolhydraatarme, eiwitrijke dieet buitengewoon effectief is bij diabetes, gewichtsverlies, epilepsie (1,2,3), kanker en andere ziekten.

Wat mensen zich moeten realiseren is dat het "ketogene dieet" een staat van volheid of ketose is nuttige informatie op deze site. Dit is waar je lichaam verstoken is van koolhydraten en begint vet te verbranden voor energie. Dit gebeurt omdat je hersenen je lichaam vertellen glucose op te slaan voor toekomstige behoeften, alleen als je geen koolhydraten consumeert. Mensen die dit dieet volgen, ervaren ketose, maar ze hebben geen last van ketoacidose (een geavanceerde versie van ketose) omdat hun hersenen hun lichaam helemaal niet vertellen om glucose vast te houden. Voor de meeste mensen die ketose ervaren, voelen ze zich verstoken van koolhydraten, maar hebben ze een zeer gezonde, tevreden maag.

Voor meer informatie klik je hier: HetKetogeendieet.nl