orgels
General Francis Ramirez  

Het gebruik van kerkorgels

Het orgel speelt sinds het begin der tijden een vitale rol in de religieuze eredienst en wordt nog steeds in sommige kerken gebruikt. Het eerste kerkorgel dateert uit de tiende eeuw en de basisconstructie is in wezen hetzelfde als het moderne orgel, ook al werd het gebruik van de preekstoel in de eerste eeuwen van de kerkdienst vervangen door de muziekkamer.

Het orgel en het pijporgel spelen beide dezelfde noten, maar verschillen in de manier waarop ze worden bespeeld.

Pijporgel wordt bespeeld met dezelfde stemmethode en wordt op dezelfde toetsen bespeeld, terwijl het orgel verschillende stemmingen heeft, waarvan sommige slechts een half octaaf lager zijn dan de gewone toonsoort C. Deze stemming is nodig om het orgel te laten produceren. hetzelfde geluid van hoge kwaliteit dat een gewone piano kan.

Het orgel kan ook worden gestemd om elk nummer te spelen dat u wilt spelen.

Er zijn verschillende kerken met verschillende afmetingen, dus het orgel staat meestal in een hoek of soms in een hoek van de kerk. Gewoonlijk wordt het kerkorgel alleen tijdens de diensten bespeeld, terwijl het orgel zelf niet wordt bespeeld tijdens de pauze of wanneer de kerk wordt schoongemaakt.

Vroeger werd het kerkorgel ook bespeeld door koor en orkest, maar vandaag mag de organist het kerkorgels alleen in gemeenten gebruiken. Om deze reden wordt het meestal overgelaten aan de organist en niet aan het orkest, als gevolg van het verschil in speelstijl tussen het orgels en het koor.

Zelfs als het kerkorgel niet in koor werd bespeeld en in plaats daarvan alleen door de gemeente wordt gebruikt, is het nog steeds een muziekinstrument dat een prachtige klank maakt en een belangrijk onderdeel vormt van de religieuze dienst. Koren en orkesten mogen vaak alleen andere instrumenten bespelen, zoals viool en piano, omdat het orgel wordt beschouwd als een van de complexere instrumenten in de kerk en moeilijker te spelen is.

 

 

klik hier: https://www.noorlanderorgels.com