General Francis Ramirez  

Geschiedenis van de tuinontwerper – Een tuinman in Delft

Hovenierin Delft, Nederland. Dit jonge stel ontmoette elkaar op de universiteit en trouwde toen ze pas 18 waren. De man nam het tuinieren en landschap van de grootmoeder en schoonmoeder van het paar over. Het echtpaar gebruikte hun liefde voor planten en bloemen om een klein bedrijfje te beginnen en hun eigen tuin te laten groeien, en die uiteindelijk te verkopen toen ze klaar waren om met pensioen te gaan. Ze zijn sindsdien met drie kinderen op pensioen en houden de tuin nog steeds in dezelfde staat waarin ze zijn begonnen.

De hovenier in Delft heeft geleerd om voor zijn bomen en planten te zorgen. De hovenier in Delft is een keiharde werker. De hovenier in Delft maakt lange dagen. Deze lange uren worden door de hovenier in Delft beloond met gezonde groene planten met goed onderhoud van zijn gazon, bloembed, struiken en bomen. De hovenier in Delft houdt zijn jas schoon en goed bij, zodat hij weer een jaar geen nieuwe jas nodig heeft.

De jas van de hovenier in Delft is gemaakt van dikke wol met een waterdichte binnenlaag. De binnenste laag dient om de hovenier warm te houden op koude dagen en koel tijdens warme dagen. De hovenier in Delft heeft een motto dat zegt: “Als het niet kapot is, repareer het dan niet.” Dit motto houdt in dat de hovenier in Delft zijn tuin in de gaten houdt en zijn tuin in stand houdt. Hij zorgt er ook voor dat zijn armen en benen in vorm blijven.

Op de zegelring die deze heer draagt, zijn letters gegraveerd. De eerste letter van de naam luidt Wilhelms-van-Kantoor. In de tweede brief staat Wieltje-door-en-Zeejong. Deze meneer zorgt goed voor zijn planten en bloemen, zoals blijkt uit de grote tuinschuur die hij in zijn achtertuin bouwt. Zijn tuinhuis is zo groot dat er aan de ene kant van het gebouw drie rijen kiezelstenen zijn die worden gebruikt voor het maken van stapstenen.

De hovenier in Delft heeft een jas met ijzeren beslag die er best chic uitziet. De jas heeft een zwarte kraag, een rij knopen op de linkermouw van de jas en een grote vierkante zegelring met vier kleinere ringen aan elke kant van de ring. De rechtermouw van de jas heeft een knoop waarmee de knopen van de jas open gaan. Op de zegelring zijn de woorden De Nederlanden vertaald in het Engels.

De linkerarm van de jas heeft twee ringen, een grote en een kleine, met een ketting die over de hele lengte is vastgebonden. De ketting is gemaakt van satijn met een ijzeren kern. Deze ketting kan erg stevig zijn en is waarschijnlijk gebruikt om de grote plooien van de zegelring te verstevigen. Als de hovenier in Delft zijn jas draagt, moet hij de ketting onder zijn arm houden, anders glijdt hij weg en raakt hij verstrikt in het gras.

Bezoek voor meer informatie hun website op boumanhoveniers.nl