Verlichting
Verlichting Francis Ramirez  

Een korte geschiedenis van de hanglamp uit de jaren dertig

De hanglamp uit de jaren dertig wordt vaak een “werklamp” genoemd, omdat deze is ontworpen voor gebruik in de beslotenheid van een thuiskantoor. In feite waren veel lampen uit deze periode vrij groot genoeg om in een werkruimte tentoongesteld te worden.

Vaak de “Werkkantoor” Werklamp “genoemd, werd een werklamp vaak geleverd met een aparte tafellamp en een vloerlamp, of zelfs beide. Deze lampen worden tegenwoordig vaak een” bureau “genoemd.

Behalve dat het een soort  jaren 30 hanglamp  was, werd het ook in een kantoor of thuiskantoor gebruikt als een licht om op een te bewerken object te plaatsen. Soms is dit object een groot meubelstuk, zoals een stoel, een bed of een grote foto. Andere keren zou het een fotolijst zijn of een bureau en stoelen, zoals die te vinden zijn in bibliotheken en kantoren van artsen en advocaten.

Er is een verscheidenheid aan lampen die kunnen worden gebruikt in een kantoor dat is ontworpen om een ​​lamp vast te houden, zoals de “Working Office” -lamp of de “Liliput Desk Lamp” of de “Cork Cabinet Lamps” Dry Shrink Lamp “die populair waren in Deze periode. De lampen hadden vaak een kap die een enkele kleur had of een andere kleur had. Ze kwamen ook vaak met een “hangende” arm die rond de lamp kon worden bewogen om de kap aan te passen.

De verlichting van de lamp bestaat vaak uit meerdere lampen die allemaal samenwerken om een ​​algehele look te creëren die zeer aangenaam is voor het oog. Bovendien werden deze lampen vaak gemaakt met materialen die een zachte en aangename gloed hebben, in plaats van het felle licht van nu. Deze stijl van verlichting wordt in de huidige samenleving vaak “elegante verlichting” genoemd.

De lampen die in deze tijd werden gemaakt, werden vaak als iets duurder beschouwd dan die van nu. Dit kwam doordat ze vrij groot en zwaar waren, en vaak waren ze gemaakt van metaal dat in die tijd vrij zeldzaam was.

Verlichting