All Francis Ramirez  

De toekomst van bitcoins

De toekomst van bitcoins selectief

Het is niet lang geleden dat ik de toekomst van bitcoins besprak met enkele mensen uit de academische wereld en denktanks. Ik had wat werk gedaan bij de Federal Reserve Bank en ik was uitgenodigd om te spreken op een academische conferentie die veel interesse had in monetair beleid, de impact van opkomende economische chaos en zeepbellen, en technologische innovatie. Het grootste deel van deze conferentie was ook internationaal, met deelnemers uit plaatsen als Londen, New York, Parijs en Tokio. Veel mensen waren erg verrast toen ik bitcoins ter sprake bracht. Ze hadden er nog nooit van gehoord bitcoins.

bitcoins

Een van de sprekers zei dat er enkele verbeteringen zijn geweest in de manier waarop het geld in verschillende delen van de wereld functioneert, en dat sommige problemen met traditionele valuta kunnen worden opgelost door de invoering van bitcoins. Hij merkte op dat er drie belangrijke manieren zijn waarop bitcoins de werking van internationale geldoverdrachten kunnen verbeteren: betalingskanalen, off-blockchain-transacties en versterkte fungibiliteit. Hij merkte verder op dat hoewel de huidige regeling niet echt een oplossing biedt voor de problemen waar de aanwezigen zich zorgen over maakten, het nog steeds beter was dan de status-quo, en dat de toekomst beter is als je een valuta hebt die dat niet is. t gecontroleerd door een enkele entiteit, en is niet vatbaar voor illegale activiteiten.

Een van de grootste vragen die aan het einde van het gesprek werden gesteld, was of bitcoins de conventionele valuta zouden vervangen die overheden afdrukken. Verschillende mensen in het publiek hadden hun handen in hun portemonnee, en ze leken het niet erg te vinden. Ik vroeg hen waarom, en het antwoord was dat ze zich meer op hun gemak voelden om hun geld in bitcoins te hebben. Dit komt omdat ze hun bitcoins overal ter wereld kunnen inwisselen voor contant geld en ze zich geen zorgen hoeven te maken dat de overheid hun tegoeden bevriest of hun geld het land uithaalt. Om deze redenen zijn bitcoins in de loop van de tijd steeds populairder geworden.

Link naar de website: Bitcoinmeester.nl