Verkeersregelaar
Veiligheid en verkeer Francis Ramirez  

De positie van een verkeersregelaar

Als u op een gereserveerde parkeerplaats parkeert, weet u dan wat uw verantwoordelijkheden zijn als verkeersregelaar?

De meeste mensen denken dat verkeersregelaars slechts kaartjesinspecteurs zijn die willekeurig parkeren en kaartjes schrijven, maar de waarheid is een beetje anders. Verkeersregelaars, ook wel burgerlijke politieagenten (Krugslanders) genoemd, zijn verantwoordelijk voor de handhaving van de lokale parkeerwetten en het uitgeven van parkeerkaarten indien nodig. Als zodanig moeten ze in sommige rechtsgebieden een opleiding volgen voordat ze verkeersregisseur worden, en in sommige staten moeten ze gecertificeerd worden.

Verkeersregelaar hebben een aantal verantwoordelijkheden die per rechtsgebied verschillen. In een Duitse gemeente moeten bijvoorbeeld alle verkeersregelaars een vergunning hebben; en in de VS staan patrouillebeambten van de rijksweg eveneens bekend als verkeersregelaars. Veel Amerikaanse gemeenten eisen van hun verkeersregelaars dat ze een opleiding volgen in elementaire eerste hulp en reanimatie, evenals talloze uren aan opfriscursussen om op de hoogte te blijven en veilig te blijven tijdens actieve schietevenementen (inclusief politiewerk en actieve schietsituaties). Amerikaanse staten hebben ook hun eigen voorschriften met betrekking tot verkeershandhaving, inclusief de vereisten voor verkeersregelaars om een training te volgen. In sommige rechtsgebieden krijgen verkeersregelaars extra verantwoordelijkheid voor het innen van voertuigregistratiekosten, het inspecteren van rijbewijzen en het controleren of alle juiste rijstrookmarkeringen en waarschuwingsborden aanwezig zijn.

Er zijn verschillende verschillende titels voor een verkeersregelaar. Een examinator van vervoerbewijzen, doorgaans dezelfde persoon die kaartjes voor politieagenten uitgeeft, kan ook kaartjes uitgeven op verzoek van eigenaren van privéparkings. Als de verkeersregelaar in dienst is van een openbare instantie, kan hij onder verschillende namen bekend zijn, waaronder een handhavingsambtenaar, een undercoveragent of een bewaker. Deze titels worden gebruikt omdat het werk een hoge mate van fysieke en mentale energie en alertheid vereist. Een verkeersregelaar moet in een fractie van een seconde beslissingen kunnen nemen onder stressvolle omstandigheden. Deze beslissingen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van zowel automobilisten als andere bestuurders.

De meeste verkeersregelaars hebben minimaal een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig.

Sommigen hebben echter een universitaire graad in strafrecht of een ander vakgebied behaald, zolang ze maar een middelbare schooldiploma hebben. Verkeersregelaars zijn vaak verplicht om een uitgebreide training te volgen in basistechnieken voor eerste hulp en reanimatie. Soms heeft een hulpverleningsvoertuig de hulp van een verkeersregelaar nodig als het om welke reden dan ook het verkeer blokkeert, zoals afgesloten snelwegen of druk verkeer op een enkele rijstrook.

Elke Amerikaanse staat vereist dat verkeersregelaars een vergunning hebben van de lokale overheid. Verkeersregelaars verkrijgen hun rijbewijs door het afleggen van de rijbewijs-test, evenals door CPR-certificering en andere training die wordt beheerd door het Texas Department of Public Safety. Sommige staten eisen ook dat verkeersregelaars achtergrondcontroles ondergaan, evenals screening op drugs. Naast het leren herkennen van potentiële noodsituaties, moeten verkeersregelaars ook leren omgaan met potentieel bedreigende situaties. Sommige afdelingen staan verkeersregelaars toe om aanvullende taken uit te voeren, zoals het geven van citaten voor verkeersovertredingen of het geven van waarschuwingen aan chauffeurs die een verkeersregel overtreden.

Hoewel politieagenten dagelijkse taken uitvoeren zoals verkeersstudie, aanhouding, herstel en inbeslagname van verdachten, is het werk van een gemeentelijke verkeersregelaar iets veeleisender. Gemiddeld duurt het een getrainde directeur vier jaar om gecertificeerd te worden. Trainingen zijn beschikbaar bij veel maatschappelijke organisaties. Community colleges en staatsuniversiteiten bieden ook trainingen aan. Sommige van deze lessen kunnen online worden gevolgd. Als u geïnteresseerd bent om gemeentelijke verkeersregisseur te worden, neem dan contact op met uw plaatselijke politie.